Vardagslydnad grundkurs torsdagar

Vill ni lära er att bättre hantera utmaningar i vardagen, få en mer väluppfostrad, följsam och lätthanterlig hund? Ni kanske har gått valpkurs, unghundskurs, eller kanske vill ni bara jobba vidare och utveckla det ni redan kan? Då kanske en grundkurs i vardagslydnad är något för dig?

Målet med kursen är att du som hundägare ska få verktyg, tips och idéer på hur du kan träna med din hund för att få en trygg, glad, samarbetsvillig och lydig hund.

Under kursen kommer vi att jobba med de vanligaste vardagslydnadsbeteendena och fokuserar mycket på att fördjupa samarbetet och kontakten mellan hund och förare.
Vi kommer att prova på olika sätt att belöna hunden för att hitta det bästa sättet att motivera just din hund. Kursen bygger helt på positiv förstärkning det vill säga man belönar fram rätt beteende.

På många av momenten kommer vi gradvis lägga till störning så att hunden exempelvis ska kunna komma på inkallning trots att det är andra hundar i närheten. Vi kommer öva på hundmöten, att hunden ska kunna gå förbi en annan hund utan att hälsa. Vi kommer prova på nosaktivering, träna hunden på att ta det lugnt när matte eller husse gör något annat samt träna hunden på att bli hanterad.
Utöver detta kommer vi också att gå igenom:

  • Belöningar
  • Kontakt
  • Ligg, sitt, stanna kvar
  • Stadga
  • Passivitet
  • Gå fint vid sidan
  • Hälsningsövningar
  • Stopp
  • Förbudsträning
  • Aktivering/mental stimulans

Vi kommer också att prata om relation hund och människa, signaler, hundens skötsel samt vad djurskyddslagen kräver av hundägare mm.

Alla hundar är olika så vi anpassar alltid innehåll och övningar efter de deltagande hundarna och hundägarna

Hunden behöver vara vaccinerad för att få gå kursen.

Dag och tid: Torsdagar kl 18.00 – 20.15

Kursstart: Torsdag den 15/4

Övriga kurstillfällen:  22/4, 29/4, 6/5, 13/5, 20/5  (med reservation för ändringar)

Antal gånger: 6

Max antal deltagare: 6

Pris: 1 250 kr + eventuell avgift för medlemskap

Instruktör: Sandra Callin

För frågor om kursen kontakta instruktören: esscallin@gmail.com

Välkommen till kurs!

Länk till anmälan!

Alla anmälningar sker via Studiefrämjandet. För frågor om kursanmälan och betalning vänligen kontakta daniel.bjork@studieframjandet.se

För att få gå kursen så behöver du vara medlem i HMBK. Medlemsavgiften är inte återbetalningsbar så vänta med att teckna medlemskap. Observera att kursanmälan är bindande och att avanmälan ska ske minst 2 veckor innan kursstart.

Är du redan medlem så får du en faktura från Svenska Brukshundklubben och betalar medlemsavgiften till dem.
Ny medlem?
Som ny medlem går du in på länken nedan och tecknar ordinarie medlemskap i Svenska Brukshundklubben och väljer Hölö-Mörkö BK som din klubb:

https://www.brukshundklubben.se/klubbar-medlemskap/bli-medlem/teckna-medlemskap/

 

 

Uppdaterad 2020-12-06