Prova på spårkurs våren 2023

Vill du prova på att spåra med din hund? Då är detta kursen för dig.

Våra hundar har ett fantastiskt luktsinne och det är otroligt fascinerande att se hur de arbetar med sin nos och nästan alla hundar kan och tycker om att spåra/söka. 

Det finns nog ingenting som berikar och gör en hund så trött och nöjd som att få arbeta med nosen. När hunden får arbeta med spår- eller sökövningar så får den arbeta både fysiskt och mentalt. När hunden spårar eller söker så måste den lita helt till sin egen förmåga och stärker då sitt självförtroende när den lyckas!

På den här kursen får hundarna använda sitt luktsinne genom att spåra markburen vittring från dig eller annan person. Kursen passar för dig som är nybörjare, varje hund spårar enskilt och utifrån sin nivå. Vi lägger spår ute i skogen och i olika terräng.

Du kommer till kursen behöva ha en spårsele på din hund och spårsnitslar. Spårsnitslar kan du enkelt göra av klädnypor och plastband.

Tid: Lördag kl 10 – ~14.00

Kursstart: Lördag den 8/4

Övriga kurstillfällen: 22/4 (med reservation för ändringar)

Antal gånger: 2

Max antal deltagare: 4

Pris: 600 kr + eventuell avgift för medlemskap

Instruktör: Gunilla Telg

E-postadress gunillatelg@gmail.com

Välkomna!

Länk till anmälan.

 

Alla anmälningar sker via Studiefrämjandet. För frågor om kursanmälan och betalning vänligen kontakta daniel.bjork@studieframjandet.se. För frågor om kursen och dess upplägg vänligen kontakta instruktören.

Observera att kursanmälan är bindande och att avanmälan ska ske minst 2 veckor innan kursstart.

För att få gå kursen så behöver du vara medlem i HMBK. Medlemsavgiften är inte återbetalningsbar.

Som ny medlem går du in på länken nedan och tecknar ordinarie medlemskap i Svenska Brukshundklubben och väljer Hölö-Mörkö BK som din klubb:https://brukshundklubben.se/om-oss/medlem/medlemskap/

Är du redan medlem så får du en faktura från Svenska Brukshundklubben och betalar medlemsavgiften till dem.

 

Uppdaterat 1 Februari 2023