KURSER

Agility

Vill du gå en agilitykurs?

Agility är en sport för alla! Det är en fartfylld sport som går ut på att du snabbt och felfritt ska föra din hund runt en hinderbana som består av olika hinder. Det gäller att planera vägen runt banan så att den blir så snabb och effektiv som möjligt. Hindren måste också utföras korrekt. Agility bygger på ett nära samarbete mellan din hund och dig.

Medlemskap

För att få gå en kurs så behöver du vara medlem i HMBK & Svenska Brukshundklubben. Som ny medlem tecknar du ordinarie medlemskap i Svenska Brukshundklubben och väljer Hölö-Mörkö BK som din klubb. Medlemsavgiften är inte återbetalningsbar så vänta med att teckna medlemskap. Är du redan medlem så får du en faktura från Svenska Brukshundklubben och betalar medlemsavgiften till dem.

Aktuella kurser

Agilitykurs fortsättning

Vidareutveckla dina agilitykunskaper och förbättra hinderteknik och din handling. I fortsättningskursen arbetar vi vidare med att lära in mer handling och byten. Vi fortsätter med hindersäkerhet, och ökar svårighetsgraden för att klara av längre kombinationer och banor. Du får arbeta mer på samspelet med din hund, läsa banskisser och bygga banor.

I teoridelen tar vi upp tävlingsregler, läsa banskisser/bana samt att banvandra.
Målet i fortsättningskursen är att klara av lite längre kombinationer, att läsa banskisser och utifrån den planera de byten du ska göra med din hund, samt att bygga en kombination/bana.

Förkunskaper: Genomgått grundkurs i agility eller motsvarande. God vardagslydnad och att hunden ska kunna vara lös bland andra hundar.

Kursinformation

Dag och tid: Tisdagar kl. 18.00-20.15
Kursstart: Tisdag 15 Augusti
Övriga kurstillfällen: 29/8, 12/9 & 26/9 (med reservation för ändringar)
Instruktörer:
Monica Rosell (nyakarltorp@outlook.com)
Pris: 1250kr

Rulla till toppen