KURSER

Rallylydnad

Vad är rallylydnad?

Rallylydnad är en sport där hund och förare ska ta sig igenom en rallydlydnadsbana genom glädje, kommunikation och samarbete. Rally i namnet betyder inte att det ska gå fort utan att hunden ”kör” en bana enligt ”kartläsarens”, det vill säga förarens anvisningar. Anvisningarna finns på skyltar med ca 3–5 meters avstånd som både visar vägen och vad som ska genomföras. Det är från 12 moment upp till 20 moment i den högsta klassen och banorna ser olika ut varje gång.

I nybörjarklassen är hunden kopplad hela tiden och man utför övningarna i vänsterhandling (hunden är på förarens vänstra sida), vilket gör detta till en bra gren att börja tävla i. I högre tävlingsklasser ska hunden vara okopplad genom hela banan samtidigt som det blir svårare och flera moment. Då ska även moment kunna genomföras på båda sidorna om föraren.

Medlemskap

För att få gå en kurs så behöver du vara medlem i HMBK & Svenska Brukshundklubben. Som ny medlem tecknar du ordinarie medlemskap i Svenska Brukshundklubben och väljer Hölö-Mörkö BK som din klubb. Medlemsavgiften är inte återbetalningsbar så vänta med att teckna medlemskap. Är du redan medlem så får du en faktura från Svenska Brukshundklubben och betalar medlemsavgiften till dem.

Aktuella kurser

Rallylydnad fortsättning ht 2023

Är du redo för fortsättningsskyltarna i rallylydnad? Då är detta kursen för dig! Under kursen kommer vi gå igenom och träna fortsättningsklassens alla moment samt repetera nybörjarklassens moment.

Vi kommer att tala diskutera om fortsättningsklassens specifika svårigheter.
Vilka regler som gäller specifikt för rallylydnaden och vad man ska tänka på om man vill tävla.
Olika inlärningstekniker och hur vi ska tänka när vi sätter ihop moment till banor och slingor.

Målet är att när kursen är slut ska kursdeltagaren ha kännedom om fortsättningsklassens alla moment, tränat på kortare slingor och fullängdsbanor.

Deltagaren ska även känna till hur en rallylydnadstävling går till och reglerna för en tävling.

Förkunskaper: nybörjarklass eller motsvarande kunskaper.

Kursinformation

Dag och Tid: Torsdagar kl 18.00 – 20.15 
Kursstart: 24 Augusti
Övriga kurstillfällen: 31/8, 7/9, 14/9, 21/9 och den 28/9 (med reservation för ändringar)
Antal gånger: 6
Instruktör: Anneli Heintz

Banträningskurs

***Rallylydnad Banträningskurs höst -23***
Vi kör en repris på vårens omtyckta banträningskurs med start 5/9 (övriga datum 13/9, 19/9, 27/9). Alla nivåer är välkomna men som namnet antyder kommer vi jobba med hela banor.Varje deltagare får beskriva vilka mål de har med kursen och får personlig feedback efter varje runda.
Målet med kursen är att deltagaren ska få verktyg i hur denne ska förbättra samarbetet med sin hund och kunna genomföra en hel bana på bästa sätt.
Efter genomgången kurs ska deltagaren vara väl insatt i hur olika rallylydnadsbanor är konstruerade, vanliga avdrag och specifika rallylydnadsregler samt i startrutiner och belöningsmetodik.
Förkunskaper: Rallylydnadskurs eller motsvarande kunskaper.
Pris: 1000 kr
Instruktör: Emelie Arwinge
Kursdag: 5/9, 13/9, 19/9 och 27/9 (varannan tisdag och varannan onsdag).
Tid: 18:00-20:15
Max antal kursdeltagare: 6 st

Länk till anmälan

Rulla till toppen