KURSER

Rallylydnad

Vad är rallylydnad?

Rallylydnad är en sport där hund och förare ska ta sig igenom en rallydlydnadsbana genom glädje, kommunikation och samarbete. Rally i namnet betyder inte att det ska gå fort utan att hunden ”kör” en bana enligt ”kartläsarens”, det vill säga förarens anvisningar. Anvisningarna finns på skyltar med ca 3–5 meters avstånd som både visar vägen och vad som ska genomföras. Det är från 12 moment upp till 20 moment i den högsta klassen och banorna ser olika ut varje gång.

I nybörjarklassen är hunden kopplad hela tiden och man utför övningarna i vänsterhandling (hunden är på förarens vänstra sida), vilket gör detta till en bra gren att börja tävla i. I högre tävlingsklasser ska hunden vara okopplad genom hela banan samtidigt som det blir svårare och flera moment. Då ska även moment kunna genomföras på båda sidorna om föraren.

Medlemskap

För att få gå en kurs så behöver du vara medlem i HMBK & Svenska Brukshundklubben. Som ny medlem tecknar du ordinarie medlemskap i Svenska Brukshundklubben och väljer Hölö-Mörkö BK som din klubb. Medlemsavgiften är inte återbetalningsbar så vänta med att teckna medlemskap. Är du redan medlem så får du en faktura från Svenska Brukshundklubben och betalar medlemsavgiften till dem.

Aktuella kurser

Rallylydnad fortsättning – ht 2024

Förkunskaper:
Ha gått kurs i rallylydnadens nybörjarklass eller ha motsvarande kunskaper
 
Kursen
Under kursen kommer vi att lära oss och diskutera bland annat:

*Fortsättningsklassens moment samt repetera nybörjarklassens olika moment
* Rallylydnad som aktivering
* Olika inlärningstekniker
* Belöningar och belöningssignaler
* Rallylydnadsregler 
* Prova på högerhandling som kommer i den avancerade klassen

När kursen är slut kommer ni ha god kännedom om rallylydnad, kunna alla momenten i rallylydnadens fortsättningsklass och ha jobbat både med kortare slingor och hela banor.  Ni kommer även känna till hur en rallylydnadstävling går till och reglerna för rallylydnadstävlingar.
 

Kursinformation

Dag och Tid: Torsdagar kl 18.00 – 20.15 
Kursstart: 22 Augusti
Övriga kurstillfällen: 29 aug, 5 sep, 12 sep, 19 sep, 26 sep(med reservation för ändringar)
Antal gånger: 6
Instruktör: Anneli Heintz
Hjälpinstruktör: Hannah Renefalk

Banträningskurs

Dags för nästa steg inom Rallylydnad för dig och din hund?Kursen:
Varje deltagare får beskriva vilka mål de har med kursen och får personlig feedback efter varje runda.
Målet med kursen är att deltagaren ska få verktyg i hur denne ska förbättra samarbetet med sin hund och kunna genomföra en hel bana på bästa sätt.
Efter genomgången kurs ska deltagaren vara väl insatt i hur olika rallylydnadsbanor är konstruerade, vanliga avdrag och specifika rallylydnadsregler samt i startrutiner och belöningsmetodik.

Förkunskaper: Rallylydnadskurs eller motsvarande kunskaper.


Kursinformation

Dag och Tid:
Kursstart:
Övriga kurstillfällen:
Antal gånger:
Instruktör:

Rulla till toppen