KURSER

Tävlingslydnad

Vill du gå en kurs i tävlingslydnad?

Det kallas tävlingslydnad då lydnadsklass är en av Svenska Brukshundklubbens tävlingsgrenar. I grenen ska hunden lära sig att utföra ett flertal olika moment både nära föraren och på avstånd. Hunden ska kunna hämta föremål och hoppa över hinder. Momenten sker både med och utan koppel. Viktigt i lydnad är samarbete mellan föraren och hunden. Lydnad är någonting viktigt för hunden och dess möjlighet till frihet och utveckling. Lydnad finns i olika former både som vardagslydnad och tävlingslydnad inom flera grenar.

Ekipage som gillar lydnad gillar utmaningar och att få se sin förmåga prövas i hur långt de kan nå. Ett bra lydnadsekipage har en fin och förtroendefull relation. En person som håller på med lydnad gillar klurigheter och blir duktig på att träna detaljer och lösa svårigheter. Belöningen blir ofta en harmonisk och nöjd hund som fått använda sitt huvud till problemlösning.

Medlemskap

För att få gå en kurs så behöver du vara medlem i HMBK & Svenska Brukshundklubben. Som ny medlem tecknar du ordinarie medlemskap i Svenska Brukshundklubben och väljer Hölö-Mörkö BK som din klubb. Medlemsavgiften är inte återbetalningsbar så vänta med att teckna medlemskap. Är du redan medlem så får du en faktura från Svenska Brukshundklubben och betalar medlemsavgiften till dem.

Aktuella kurser

Det finns tyvärr ingen aktuell kurs för tillfället.

Rulla till toppen